זה לא תמיד אפשרי לקפוץ לבקר בן משפחה או חבר בבית החולים, בגלל המרחק או קושי טכני אחר. אך הבדידות והכאב שאיתו מתמודדים המאושפזים, מקשה על ההחלמה שלהם.
מעבר לכאב הפיזי וחולשת הגוף בזמן חולי או התאוששות, אדם חולה לעיתים גם ירגיש תחושות עצב, בדידות, חוסר תקווה או חוסר אונים.
דרישות רפואיות להחלמות ארוכות במיטת בית החולים יכולות גם הן לגרום לחולים לרגשי חוסר נוחות, שעמום או דכדוך (כי כמובן, אין כמו בבית), ומצבים רפואיים משני -חיים, מאלצים את החולים להתמודד עם שינויי תפיסה להמשך החיים: שינויי אורך או איכות חיים וקשיים בהכרה והכלה של המצב החדש.
כשאנחנו מבקרים חולים אנחנו גורמים להם להרגיש אהובים, ובעלי חשיבות עבורנו. אנו מסייעים להם להבין שהם לא לבד, ושיש להם תמיכה מהסובבים שלהם. וכמובן יכולים גם לעודד ולהפיח בהם תקווה להתאוששות מהירה ממחלתם.
מעבר להרגשה הטובה, ביקור חולים מסייע לחולים אף ברמה הפיזית
במחקר מדעי שנערך לאחרונה הוכח שביקור חולה משפר את המערכת החיסונית של המבקר. זאת משום שהמערכת החיסונית האנושית מושפעת באופן ישיר מרגשותיו ואמונותיו של האדם. כך שמעבר לתחושת החום והתמיכה שאנו מקנים לחולים, אנו עוזרים להם להבריא מהר יותר ומקלים על מצבם הבריאותי!
ד”ר מת’יו רטקליף, מרצה בכיר באוניברסיטת דורהאם, מסביר את זה כך: תאי מוח מסוימים בשם ‘נוירוני מראה’ מעוררים תחושות המזדהות עם המחוות, הפעולות והתגובות של אנשים חיצוניים. כאשר אדם חולה נמצא בסביבת אהובים מחויכים ומלאי תקווה, נוירוני המראה מכוונים אותו לתגובה רגשית זהה לשלהם, ובאופן ישיר כך נעשה יותר אופטימי ומאושר. אם נוירוני מראה יכולים לגרום לחולים בבית החולים להרגיש מאושרים יותר, אז הם יכולים לתרום לשיפור בהחלמתם.
ביקור החולים נחשב למצווה גדולה. עשו מעשה מתחשב וחברותי ועזרו לעודד חולים בשעת מחלתם, ואולי אף לגרום להבראתם.
אם יש לכם חבר או קרוב משפחה מאושפז ואין ביכולתכם להגיע לבקרו, פנו אלינו ונשמח לבקר אותו בשמכם.
השירות זמין בבתי החולים הדסה ירושלים, איכילוב תל אביב ותל השומר ברמת גן.