הבסיס הקיומי של כל ארגון הוא העובדים שלו. בשנים האחרונות יותר ויותר ארגונים מבינים את החשיבות בניהול אפקטיבי של ההון האנושי, אחת השאלות החשובות ששואלים את עצמם מנהלים היא כיצד לפתח ולשמר מוטיבציה לאורך זמן בקרב עובדים על מנת שיפעלו באופן מיטבי להשגת היעדים האישיים והארגוניים.
המוטיבציה של העובד היא תהליך פנימי המתקיים בתוך האדם עצמו. כלומר לארגונים אין יכולת לגרום למוטיבציה אצל העובד אבל הם בהחלט יכולים למנף ולחזק אותה.
המוטיבציה מושפעת מגורמים חיצוניים כמו שכר, תגמולים, תנאים הדרכות וכד’..
ומגורמים פנימיים כמו משמעות, עניין, אתגר, הערכה, הנאה וכד’.
הוכח כי קשרים חברתיים בין עובדי החברה חשובים לא פחות מהתגמול הכספי שהעובד מקבל עבור עבודתו ויש להם השפעה ישירה על איכות העבודה, התפוקה וההישגים של העובד בתוך הארגון וכתוצאה מכך על ההישגים העסקיים של הארגון עצמו.
תקופת הקורונה כפתה על מרביתנו לחשב מסלול מחדש ואנו עדים ליותר ויותר חברות ששלחו את עובדיהם לעבור מהבית.
הריחוק החברתי (שבהמשך הפך למושג “ריחוק פיזי”) והסגרים שפקדו אותנו בתחילת המשבר, לא רק שחייבו את העובדים לעבוד מבתיהם אלא גם לנתק מגע עם האנשים שקרובים אליהם בתוך הארגון.
הדרך לגבור על תקופות קשות ומורכבות הוא הליכוד החברתי ותחושת הביחד.
למזלנו אנו חיים בעידן טכנולוגי מתפתח וכשהמגיפה הייתה בשיאה יכולנו לגבור על המרחק הפיזי באמצעות שיחות טלפון, שיחות וידאו ואפילו שיחות משותפות באמצעות אפליקציות שונות. כעת כשהגל הרביעי דועך מאחורינו והמשק נפתח מחדש, יש צורך לחזק את הקשרים החברתיים הללו בין העובדים בכדי לגשר על פערים שנוצרו בתקופה האחרונה.
כדי לגשר על הפערים הללו ארגונים יכולים:
- * להחיל מדיניות של עבודה משולבת – בית משרד ואז בחלק מהשבוע העובדים חוזרים יחד לחלל העבודה המשותף דבר המאפשר תקשורת פנים מול פנים ולא דרך מסכים וחללים וירטואליים.
- * קבוצות עבודה – צוות בארגון הינו גוף בעל מבנה חברתי עצמאי אך גם חלק מכלל הארגון. העובד לא מרגיש לבד במערכה ושיש איתו קולגות שניתן לשתפם.
- פעילויות משותפות לעובדים מחוץ לחלל העבודה – ימי כיף, אירועי חברה, סדנאות משותפות, פעילויות ODT וכד’.
לעמותת ביקורים ניסיון של 12 שנים עם מאות חברות, אלפי עובדים ועשרות אלפי פעילויות.
הפעילות אצלנו מוציאה את העובדים מאזור הנוחות שלהם ,מעצימה את תחושת השייכות וההזדהות עם הארגון. מדובר על פעילות חוויתית שיוצרת גיבוש בין חברי הצוות תוך חיזוק תחושת הערבות ההדדית והסיפוק האישי. העובדים לומדים להכיר את חברי הקבוצה שלהם בסיטואציה שונה ומיוחדת ומתמלאים בתחושת גאווה שלקחו חלק בפעילות משמעותית שכזו. כל אלו תורמים לחיזוק הקשר בין העובד לארגון ששלח אותו לפעילות שכזו ותורמים לארגון שממתג את עצמו כארגון חברתי.
מה שמייחד את הפעילות שלנו מיתר הפעילויות המוצעות בשוק הוא ערך ההתנדבות הקיים בה והתרומה לקהילה – לתת ולקבל, למלא ולהתמלא בעצמם.